Hoe vind ik een betrouwbare slotenmaker?

Recent nog besteedde het televisieprogramma Rambam een uitzending aan louche slotenmakers. Slotenmakers die het veelvoudige rekenen van normale tarieven. In het internetoerwoud dat wij vandaag de dag hebben, is het soms lastig om de goede slotenmaker van de slechte te onderscheiden. In dit bericht een aantal tips om dat te doen.

1) Neem de tijd om al ver van te voren een lokale slotenmaker te vinden.

Oplichting door slotenmakers vindt namelijk vooral plaats wanneer je in een noodsituatie zit. Als je al ver van te voren kijkt welke slotenmaker bij jou in de buurt zit dan weet je al gelijk wie je moet bellen. Het is belangrijk om te kijken of de slotenmaker echt lokaal is. Veel callcenters wekken met een netnummer dat ze in die regio zitten maar dat is vaak helemaal niet het geval. Zoek het adres op waar ze gevestigd zijn. Kijk of er ook een KvK-nummer bij zit. Met Google streetview kan je vervolgens kijken of ze ook echt op die plek gevestigd zitten.

Sommige slotenmakers laten zich bijvoorbeeld registreren op plekken waar men ook opslagruimte kan huren. Dit doen ze om vervolgens bij Google Places te laten zien dat ze ook echt daar gevestigd zijn.

2) Vraag van te voren wat het gaat kosten

Toegegeven, ook wij van slotenmaker tilburg weten vaak niet exact wat het gaat kosten. Maar we kunnen wel erg goed inschatten wat het gaat kosten. Wij zullen in ieder geval nooit honderden euro’s vragen voor zoiets simpels als een deuropening. Een normale deuropening kost meestal rond de 60 a 70 euro. Hoewel dit ook erg afhankelijk is van het tijdstip. In het holst van de nacht liggen de prijzen natuurlijk wat hoger.