Hoe maak je een infographic?

Wat is een infographic nou precies? Het is een combinatie van tekst en beeldmateriaal over een bepaald onderwerp op een visuele wijze weergegeven. De kunst van een perfecte afbeelding is in een oogopslag zien waar het over gaat. En resultaten kunnen tonen die te begrijpen zijn doormiddel van diagrammen.

Waarom zijn infographic’s zo sterk?

Een infographic is niet alleen een eye-catcher maar ook een perfecte manier om een link te scoren richting je website. De content is gemakkelijk te delen via de verschillende social media platformen. Daarom vinden veel marketeers het een ideale marketingtool. Een succesvolle infographic leidt niet af. En je moet bij ieder aspect wat je op de afbeelding vermeld het gevoel hebben dat het een toegevoegde waarde is aan het onderwerp wat je uitlegt. Indien het geen toegevoegde waarde heeft kun je het beter schrappen, omdat anders de graphic veels te druk wordt. Je moet goed voor ogen hebben wat je doel is van je afbeelding. En de plaatjes moet opvallen en direct duidelijk een beeld scheppen.

Hoe maak je een infographic?

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar er zijn ook diverse tools online die je kunt gebruiken voor het realiseren van een infograhpic, zo heb je bijvoorbeeld infogram, pictochart en easil.y of je kunt zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld photoshop en templates van graphic river.. met behulp van photoshop heb je meer speelmogelijkheden dan bij de overige tools.

Hoe deel je een infographic?

Een infographic kun je makkelijk delen doormiddel van een url. Je moet een domeinnaam registreren, hier kun je de afbeelding opzetten en deze kun je linken op een bepaalde site, zorg overigens wel dat je de infographic linkt richting je eigen website.

De toekomst?

Infographics werden op den duur steeds populairder en tegenwoordig gebruiken extreem veel marketeers deze mogelijkheid, hierdoor worden de infographics steeds minder interessant. Toch is er een nieuwe mogelijkheid in opkomst! De “Gifographics”, oftewel geanimeerde infographics met behulp van gifjes.