Het goedkoopste internet

Goedkoopste internet
Vandaag de dag heeft iedereen wel een internet verbinding thuis. Maar er zijn nogal wat prijsverschillen. Hoe weet je nu waar je het goedkoopste internet kan afnemen. Wat belangrijk is, is dat je weet wat je wilt. Welke provider levert snel internet, wordt er gebruik gemaakt van kabel, ADSL of glasvezel internet verbinding, wat zijn de kosten per maand en wat voor extra’s krijg ik.

Goedkoopste internet vergelijkingssite

Het is heel verstandig om vergelijkingssites te raadplegen. Vaak d.m.v. je postcode wordt er een vergelijking gemaakt van de providers die bij jou in de omgeving internet aanbieden. Vaak is het mogelijk een pakket te nemen met tv, telefonie en internet. Deze pakketten zijn over het algemeen goedkoper als alles los te nemen. Door providers te vergelijken zie je wat je echt moet betalen per maand en op die manier weet je welke provider het goedkoopste internet aanbied.

Wat zijn de verschillen tussen de aansluitingen?

Er zijn drie mogelijkheden om internet af te nemen. Dit kan via de kabel, ADSL of glasvezel. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze drie en zijn er ook verschillen in de prijzen?

Kabel internet

Via de kabel die televisie levert, kan ook het signaal van internet hierdoor verzonden worden. Je bent verplicht een pakket voor televisie te nemen. En je bent afhankelijk van de provider bij jou in de regio. De internet snelheid via de kabel is snel. Vanaf 25 Mbps voor het basispakket tot 200 Mbps voor het meest uitgebreide pakket. De prijzen van internet via de kabel is ongeveer net zo duur als glasvezel.

ADSL internet

Voor verbinding van ADSL heb je een telefoonaansluiting, een modem en een splitter nodig.
ADSL is overal te ontvangen en je kunt zelf je provider kiezen. Het internet is niet zo snel, je kunt tot 50 MB ontvangen. Het is wel de goedkoopste internet verbinding.

Glasvezel internet

Glasvezel is nog niet overal aangelegd in Nederland. Je mag zelf je provider kiezen en het is de snelste verbinding van internet tot 500 MB. Glasvezel is ongeveer even duur als kabel internet.

Bron: Overstappen.nl