Glasvezelkabel vergelijken

De glasvezelkabel is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp in Nederland. Waar deze kabel in de eerste jaren van opkomst nog vrij onbekend was, kan niemand hier nu nog onderuit. Wat is een glasvezelkabel eigenlijk en is deze wel zo belangrijk? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Wat is een glasvezelkabel?

Bijna iedereen heeft thuis of op kantoor een telefoon en/of ICT diensten. Nu het internet en online netwerken steeds meer opkomen is het logisch dat er steeds meer data komt. Hoe meer data het netwerk moet verwerken, hoe minder snel het internet wordt. Een glasvezel kabel zorgt ervoor dat het internet snel blijft en zorgt ervoor dat u geen storing ontstaat met de telefonie. Tenminste, dat is wat men zegt. We zullen de glasvezelkabel vergelijken met de andere netwerkkabels.

Glasvezelkabel
De glasvezelkabel is niet gevoelig voor een elektronische staling. Dit betekent dat het signaal dat door deze kabel loopt minder wordt afgezwakt. De capaciteit van deze kabel komt soms tot wel 10 GB per seconde. Met een apparaat zoals DWDM is het mogelijk om zelfs 400 GB per seconde over één glasvezel te transporteren.

Coaxkabel
Een coaxkabel is een kabel met twee concentrische geleiders. Deze kabel wordt vooral gebruikt voor kabeltelevisie of een antenne-aansluiting.

ADSL kabel
Het grootste kenmerk van een ADSL kabel is dat je informatie over het internet stuurt via een telefoonlijn. Een ADSL kabel haalt een maximale downloadsnelheid van 20 mb. Vergeleken met de downloadsnelheid van 500 mb van een glasvezelkabel is dit niet veel.

Hoeveel waarde heeft de glasvezelkabel?

We kunnen concluderen dat de glasvezelkabel de hoogste downloadsnelheid heeft. De komende jaren zal glasvezel ook flink uitbreid worden in Nederland. Glasvezel loopt onder de grond en wordt langzaam maar zeker uitgerold in alle gemeenten. Op dit moment heeft ongeveer 35% van alle huishoudens glasvezel.

De glasvezel kabel is naar ons inzicht erg waardevol dankzij zijn hoge upload- en downloadsnelheid. Daarnaast ben je met deze kabel vrij om een aanbieder naar keuze te kiezen.

Een glasvezelkabel aanschaffen

De glasvezelkabel kun je aanschaffen bij een technische groothandel met infrastructuur producten voor data- en telecom. Het is aan te raden om eerst informatie op te vragen over deze kabel. Er zijn namelijk twee soorten glasvezelkabels: de multimode en de single mode kabel. Het verschil zit hem in de golflengte. Laat u informeren en profiteer vervolgens van de snelheid en betrouwbaarheid van de glasvezelkabel.