De app Files laat je documenten beheren

Computers en laptops worden steeds minder verkocht omdat mensen vaker met mobiele apparaten zoals een tablet of smartphone gaan werken. Ook met deze gadgets is het mogelijk om documenten vanuit een e-mail te openen of informatie op te slaan in Dropbox en Google Drive. De ontwikkelaar die Documents 2 heeft ontwikkeld, komt nu met een nieuwe applicatie. De app Files.

De applicatie heeft een soortgelijke naam die ook de lading goed dekt, namelijk ‘Files’. Je kunt er documenten van Microsoft Word en Excel mee beheren en bewerken. Hierdoor is het mogelijk om onder weg teksten aan te maken, spreadsheets te bekijken en te beginnen aan tekeningen of audio-opnames. Files is beschikbaar voor iOS en is voor de iPhone- of iPad gebruiker gratis te downloaden.

Verdienmodel van de app Files

Het downloaden van de applicatie is gratis, maar waar verdient de ontwikkelaar dan aan? Er wordt geld verdiend aan de in-app aankopen. Deze manier van opbrengsten binnenhalen is populair en wordt ook vaak ingezet. De ontwikkelaar verdient eigenlijk op drie verschillende manieren, namelijk:

– Het volledig opengooien van de spreadsheet, wat in de gratis versie maar beperkt is tot 50 rijen. Voor grote documenten kan deze €1,79 zeker de moeite waard zijn.
– Je kunt een codeslot op de applicatie zetten, waarvoor je hetzelfde bedrag neerlegt.
– Om Files advertentievrij te maken moet er 8,99 euro betaald worden. Het blijkt dus dat de app ook nog verdient aan adverteerders.

Offline werken met de app Files

Files synchroniseert niet actief met Dropbox, SkyDrive en Google Drive. Als je documenten wilt bewerken of aan document management wilt doen, gebruik je verschillende clouddiensten. De applicatie is in staat om een document zonder internetverbinding te downloaden. Als je klaar bent met bewerken, kun je het weer opslaan in de cloud. Natuurlijk kun je de bestanden ook versturen via e-mail, openen in andere applicaties of via iTunes naar een computer overzetten.