Een artikel plaatsen op internet over jouw onderwerp

Een artikel plaatsen over jouw onderwerp
Zoveel mensen, zoveel kennis. We zijn in feite allemaal expert en ieder op zijn of haar eigen vakgebied. Dit betekent dat we allemaal met kennis rondlopen en dit te delen hebben. Heb jij een eigen bedrijf of ben jij gepassioneerd over een bepaald onderwerp? En zou je dit graag willen delen met lezend Nederland? Dan is een artikel plaatsen geen gek idee. Waarom je hier niet mee zou moeten wachten lees je in dit artikel.

Een artikel plaatsen door vraag en aanbod

Er is een grote vraag naar kennis en informatieve artikelen. Dit groeit met de dag. Ga zelf maar eens na hoe vaak je op een dag internet afzoekt naar informatie. Het aanbod is niet gering, maar kan absoluut nog groeien. En zeker als het gaat om artikelen die op basis van ervaring in het dagelijks leven zijn geschreven. De wetenschap onderbouwt, en dat lezen we graag. Maar lezen we niet juist ook graag korte, begrijpelijke, vlotte teksten over uiteenlopende onderwerpen? Jouw bijdrage zal dus meehelpen het aanbod te doen groeien.

Jouw kennis telt

Menigeen zal denken dat er al genoeg geschreven is over een onderwerp of dat niemand zit te wachten op zijn of haar tekst. En dit is onjuist. Omdat je werkzaam bent op een bepaald vlak ben je een wandelende informatiebron. En daardoor is het voor mensen die iets willen weten op dat vlak een verademing om een tekst van jouw hand te lezen. Een artikel plaatsen op internet doe je dus voor anderen. Het effect met het delen van jouw kennis is groter dan je je kunt voorstellen. Bovendien is de bijdrage van een artikel een investering in tijd van jouw kant. Maar daar staat tegenover dat de tekst in principe voor altijd terug is te vinden op het internet.

Persoonlijke groei

Voor het plaatsen van jouw artikel zul je wellicht eerst een drempel over moeten. Het vergt moed om een tekst te delen, het heeft een kwetsbare kant. Je zult misschien onzeker zijn over jouw schrijfkwaliteit of je hebt twijfels over of de inhoud wel interessant genoeg is. En juist hier zul je jouw winst gaan ervaren. Want schrijven leer je enkel door te schrijven en feedback ontvang je alleen als je ook teksten deelt. Dus mocht je de vraag hebben wat er voor jou te behalen valt, dan is het antwoord: persoonlijke groei.