Internet vergelijken, ADSL, Kabel of Glasvezel?

Internet vergelijken
In bijna elk huishouden in Nederland is er een internet verbinding. Er zijn veel providers die internet aanbieden. Maar hoe maak je de juiste keuze met internet vergelijken en waar dien je rekening mee te houden.

internet vergelijken

Het loont de moeite om verschillende internet pakketten met elkaar te vergelijken, een goede site hiervoor is Overstappen.nl. Hier wordt aangegeven voor welke aansluiting je kunt kiezen, worden de internet abonnementen met elkaar vergeleken en kun je honderden euro’s per jaar besparen. Door te vergelijken kun je de beste en goedkoopste internetprovider vinden.

Internet vergelijken en waar op te letten?

– Als het mogelijk is, kies dan voor een alles in 1 pakket. Deze pakketten zijn goedkoper als losse abonnementen en je krijgt maar 1 factuur opgestuurd.
– Ga na welke snelheid je nodig denkt te hebben. Neem niet gelijk de snelste verbinding, want de kosten zijn hiervan hoger. Dit is alleen nodig als je veel download, maar voor het gewone e-mailen en surfen is een snelle verbinding niet noodzakelijk.
– Kijk welke aansluiting er op jouw woonadres aangevraagd kan worden d.m.v. een postcode controle.

Verschillen in aansluitingen tussen ADSL/kabel/glasvezel

Er zijn drie soorten aansluitingen mogelijk. Maar voor welke moet je nu kiezen bij het internet vergelijken. Elke aansluiting heeft zo zijn voor en nadelen.
– ADSL: is goedkoper dan kabel en glasvezel. De verbinding komt via de telefoonlijn tot stand. De snelheid is lager, maximaal tot 50 Mb, en hoe verder je van de centrale af woont, hoe langzamer de verbinding is.
– kabel: is relatief snel, tot 200 Mb. De verbinding komt via de televisiekabel tot stand. Je bent verplicht televisie af te nemen en je hebt geen keuze vrijheid. Er zijn maar enkele aanbieders per regio.
– Glasvezel: snelste internet, tot 500 Mb. Zowel het up- als downloaden gaat even snel. Glasvezel is nog niet overal in Nederland aangelegd.