Tips voor je motorvakantie

Ga je op motorvakantie met je vrienden? Gaaf! Het is van belang dat je je voor deze vakantie goed voorbereid. Het allerbelangrijkst is natuurlijk de motor. Schaf deze aan bij Brink Motoren en bereid je voor op de motorvakantie. Lees onderstaande tips en je bent ready to go!

Check, check, dubbelcheck

Check voor vertrek je motor goed! Je wilt tijdens je motorvakantie natuurlijk niet opeens stil komen te staan. Onderzoek goed het vermogen van je motor, zodat je ook precies in kan schatten wat je motor kan verdragen. Zorg dat je genoeg gereedschap bij je hebt. Je hoopt dat je het niet nodig hebt, maar als het toch nodig is ben jij in ieder geval op alles voorbereid.

Wees voorbereid op de lange rit

Als je naar het buitenland op motorvakantie gaat, moet je er op voorbereid zijn dat je een lange tijd op je zadel zit. Een comfortabel zadel is dus van essentieel belang. Een perfect zadel is hard. Niet te hard, maar het is niet de bedoeling dat je erin wegzakt als je erop gaat zitten. Een hard zadel geeft je de gelegenheid om soms net even iets anders te gaan zitten.

Uitrusten en eten

Tijdens je reis moet je soms natuurlijk ook even uitrusten en eten. Zorg ervoor dat je al een pauze neemt voordat je moe wordt. Af en toe even de benen strekken zorgt ervoor dat je gefocust op de weg blijft. En ga vooral ook genieten van het uitzicht! Daarnaast is het vanzelfsprekend dat het belangrijk is om ook voldoende te eten en te drinken. Neem voldoende eten en drinken mee. Zo weet je zeker dat je op alles voorbereid bent. Wil je een warme maaltijd? Probeer je hier van tevoren al deels op voor te bereiden. Kijk naar de mogelijkheden in de omgeving.

Kleding

Het dragen van de juiste motorkleding is natuurlijk ook erg belangrijk! Denk in lagen en bereid je voor op de temperatuur. Het is slim om twee paar handschoenen mee te nemen. Indien er één paar versleten of kapot is, kun je het andere paar gebruiken. Probeer dit bij zoveel mogelijk spullen te doen. Maar je gaat natuurlijk geen twee paar motorlaarzen meenemen op je motorvakantie. Ga op zoek naar de beste motorlaarzen voor jou motorvakantie!