Eerste rijles bij je rijschool en veel handige tips

Eerste rijles
Je eerste rijles is altijd even spannend. Voor de meesten is het de eerste keer dat zij een auto besturen. Het is logisch dat iedereen een beetje zenuwachtig is voor de eerste rijles. De rijinstructeur weet dan ook precies hoe hij/zij hiermee om moet gaan. Hij/zij zal je geruststellen en de spanning wegnemen, zodat je je volledig kunt focussen op de weg. In dit artikel geef ik je een aantal handige tips voor je eerste rijles!

1. Trek de juiste kleding aan bij je eerste rijles

Let goed op welke kleding je aantrekt bij je eerste rijles. Het is belangrijk dat je je fijn voelt in de kleding. Vermijd slippers of hakken. Hiermee voorkom je onveilige situaties. Ook is het goed om niet te strakke kleding aan te doen. Door de juiste kleding aan te doen, zorg je ervoor dat je lekker in je vel zit.

2. Altijd vragen!

Luister goed naar de aanwijzingen van de rijinstructeur. Wanneer je vragen hebt is het belangrijk om deze gelijk te vragen. In het verkeer heb je namelijk te maken met andere weggebruikers. Door gelijk je vragen te stellen, wordt het autorijden je steeds duidelijker. Hiermee vermijd je gevaarlijke situaties en weet je rijinstructeur precies welke punten jij moeilijk vindt en dus extra aandacht nodig hebben. Ook als je een bepaalde instructie niet snapt, kun je hier gelijk uitleg om vragen. Domme vragen bestaan niet!

3. Zorg dat je klaarstaat

Probeer tijdens de eerste rijles een goede indruk achter te laten. Zorg ervoor dat je klaarstaat. Zo heb je het hele uur de tijd om je te focussen op je rijles. Ook voor de rijinstructeur is dit fijn. Hij/zij hoeft niet op je te wachten en tijd kan optimaal benut worden.

4. Focus je op de weg

Kijk tijdens het autorijden voor je uit op de weg. Probeer de dingen om je heen te vergeten. Kijken, kijken, kijken. Dat is de belangrijkste basis. Hoe langer je auto rijdt, hoe belangrijker dit wordt. Het is daarom goed om dit jezelf vanaf de allereerste rijles al aan te leren. Door altijd gefocust te zijn op de weg, houdt je het autorijden veilig.

5. Begin op je tijd met je theorie

Stel je voor: je mag afrijden, eindelijk! Er is alleen één probleem, je hebt je auto theorie nog niet gehaald. Toch zul je door moeten gaan met de praktijklessen, omdat je anders bang bent dat je het autorijden verleerd. Dit betekent meer kosten en je zult langer over het behalen van je rijbewijs doen. Probeer deze situatie te voorkomen. Je kunt zorgen dat je voor je eerste rijles je auto theorie al hebt gehaald. Dit is handig, maar niet een must. Wel is het goed om na je eerste rijles je in ieder geval al bezig te gaan houden met het leren van de theorie.

6. Wees niet bang om fouten te maken

Elk mens maakt fouten, al helemaal tijdens de eerste rijles. Kortom, er is bijna niemand die gelijk vlekkeloos weg kan rijden. Wees dan ook niet bang om fouten te maken. Van je fouten leer je, dus het is juist goed om fouten te maken. Je rijinstructeur zal altijd letten op de veiligheid van de situatie. Probeer je dus alleen goed op weg te focussen. En maak je een foutje? Dat maakt niks uit, dan probeer je het gewoon nog een keer.

Na het lezen van deze tips ben je helemaal klaar voor je eerste rijles. Vraag deze snel aan bij rijschool Bekedam