Rijschool Den Haag

Rijschool Den Haag: waar vind ik er een?

Wanneer iemand de officieuze leeftijd van 16,5 jaar oud heeft bereikt komt hij of zij – door een vrij recente wetswijziging – in aanmerking voor het volgen van rijlessen. Daarmee wordt men op professionele wijze begeleid voor het rijden op de openbare weg. Verschillen tussen de diverse rijscholen zijn aanwezig. Zo gaat de ene rijschool voor een zo hoog mogelijk slagingspercentage, waar de ander zich meer specialiseert in het aanbieden van een opleiding die persoonsgebonden is. Dat is allemaal de keuze van de rij-instructeur, een beroep dat iedereen met een voorliefde voor auto’s en het geven van les kan beoefenen, mits deze persoon voldoet aan een aantal gestelde eisen.

Rijschool Den Haag: de cursus
Allereerst gaat het worden van rij-instructeur voor een rijschool Den Haag gepaard met een aantal standaard kwaliteitseisen. Die leer je tijdens een basisopleiding tot instructeur, die zo’n acht tot twaalf maanden in beslag neemt. Vervolgens leg je een examen af bij het IKBI. Dat houdt echter niet in dat de instructeur compleet is. Om de vijf jaar wordt hij of zij opnieuw onderworpen aan een soortgelijke test. Een instructeur mag hier niet voor zakken. Gebeurt dat wel, dan is de kans aanwezig dat de complete rijschool Den Haag wordt opgedoekt.

Rijschool Den Haag: de auto
Rijlessen geven vereist de nodige aanpassingen aan het lesvoertuig. Deze auto moet allereerst voorzien zijn van een groot blauw bord met daarop de inmiddels bekende, witte ‘L’. Daarmee zien andere auto’s dat het om een rijschool Den Haag gaat én laat de rijschool zien dat het gaat om een opleiding van een reden kwaliteit. Ook van belang zij de aanpassingen aan het interieur. Zo moet de instructeur altijd zijn voorzien van een extra rem- en een extra gaspedaal, mocht het nodig zijn dat deze aan de rem moet trekken – letterlijk en figuurlijk. Nieuwe spiegels zijn ook een pré: deze bevestigt men dan bovenop de bestaande zijspiegels. Pas nadat dergelijke maatregelen zijn getroffen, mag de rijschool Den Haag lesgeven in de praktijk.