Programmeren van je auto bij de garage

Auto programmeren
Auto’s bevatten tegenwoordig veel elektronica, waardoor ze steeds slimmer worden en er technisch meere programmeren mogelijk is. Helaas brengt dit ook enkele nadelen mee, want elektronica is nou eenmaal altijd een beetje gevoelig voor storingen. Maar gelukkig wordt ook dit beter en beter en zijn eventuele storingen ook weer erg snel op te sporen en op te lossen. Het brengt dus meer voordelen met zich mee, dan nadelen.

Uitlezen met diagnose apparatuur

Met de juiste diagnose apparatuur is het mogelijk om de elektronica van auto’s uit te lezen. Bijvoorbeeld het uitlezen van de boordcomputer. Hieruit kun je allerlei data over je auto verkrijgen, waaronder ook eventuele foutcodes. Doordat je op deze manier kan achterhalen waar er ergens iets mis is in je auto, weet je ook hoe dit opgelost kan worden. Het uitlezen van auto’s is helaas niet voor iedereen weggelegd. Je hebt natuurlijk wat technische kennis nodig over auto’s zelf. Daarnaast over de software van de diagnose apparatuur en dan heb je de apparatuur zelf ook nog nodig. En deze apparatuur is meestal niet erg goedkoop en automerk specifiek. Dit is dan ook de reden dat je dit meestal laat doen bij je autogarage. Die vaak ook enkel over de diagnose apparatuur beschikt waar hij in gespecialiseerd is.

Autoverlichting programmeren

Naast het uitlezen van je auto om fouten op te sporen en technische problemen op te lossen, wordt de uitleesapparatuur ook gebruikt om verschillende functies in een auto te programmeren. Zo zijn er bijvoorbeeld auto’s waarbij je diverse instellingen hebt qua verlichting. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld verplicht om te rijden met je dagverlichting aan. Wanneer je hier geen aparte verlichting voor hebt, zou de auto zo geprogrammeerd kunnen worden dat je verlichting ten allen tijden aan staat. Zo vergeet je nooit je licht aan te zetten. Ook je knipperlichten programmeren kan handig zijn. In veel auto’s kun je een ligt tikje geven tegen de hendel van het knipperlicht. Waardoor hij 3x knippert en weer automatisch uit gaat. Vind je dit persoonlijk te weinig? Dan kun je dit programmeren zodat hij bijvoorbeeld 5x knippert en weer uit gaat.

Er is dus van alles mogelijk. Om te weten wat er allemaal aan jouw auto geprogrammeerd kan worden kun je het beste informeren bij een garage van je eigen automerk.