Online Elektrische scooter kopen

Kymco Sunboy
Een elektrische scooter

Online Elektrische scooter kopen

Scooters zijn handige vervoersmiddelen. In vele gevallen hoef je er geen rijbewijs voor te hebben en je mag er vanaf je 16 bent mee rijden. We hadden eerder al de elektrische auto en de elektrische fiets. Nu werd ook de elektrische scooter op de markt gebracht. Maar waar moet je allemaal op letten wanneer je een elektrische scooter wilt kopen?

Elektrische scooter kopen? Waar kan ik die opladen?

Wat moet je weten wanneer je een elektrische scooter wilt kopen? Uiteraard weet je dat elektrische voertuigen beter zijn voor het milieu. Maar hoeveel kost het om te tanken met elektrische scooters, en nog belangrijker: waar kun je een elektrische scooter opladen in Nederland? Waar zijn de oplaadpunten? In Nederland hoef je alvast geen angst te hebben dat elektrische scooters met een lege accu langs de klant zullen blijven staan. Op de site oplaadpalen.nl vind je namelijk alle oplaadpalen van Nederland en een groot deel van België netjes in kaart gebracht.

Hoe zien elektrische scooters er uit?

Wie niet zeker is of elektrische scooters er wel hetzelfde uitzien als gewone scooters, kunnen we alvast geruststellen. Belangrijke elektrische scootermerken bieden namelijk elektrische scooters aan  die qua uitzicht in niks verschillen van andere scooters. Het uiterlijk is alvast een argument dan je niet meer kunt gebruiken om te weigeren van een elektrische scooter te kopen.

Elektrische scooter kopen? Ze kosten minder.

Misschien trekt u wel grote ogen. Een elektrische scooter kopen is namelijk een beetje duurder dan de aankoop van een gewone scooter. Het rijden zelf is dan weer merkelijk goedkoper. Volgens sommige bronnen zijn elektrische scooters zelfs tot 28% goedkoper in het dagelijks gebruik. Qua onderhoudskosten en verzekeringskosten zijn er weinig verschillen te merken. De elektrische scooter valt immers in dezelfde klasse als de benzinescooter!

Elektrische scooter kopen? Ze verbruiken minder!

Wanneer we de volgende keer een nieuwe scooter kopen, kunnen we wellicht een elektrische scooter overwegen. Hij lijkt in alles op de benzinescooter. Het grote verschil is dat de elektrische scooters milieuvriendelijk zijn en geen uitlaatgassen produceren. Los daarvan kost een laadbeurt slechts 4 cent per 100 km. De benzinescooter heeft 3 liter benzine nodig per 100 km. Op een jaar tijd tikt dit aardig aan! Een jaarverbruik van een scooter die 7000 km rijdt, kost voor een benzinescooter 315 euro en bij een elektrische scooter maar 28 euro! Wanneer je deze cijfers bekijkt, dan is de keuze gauw gemaakt.