De oldtimer blijft voortbestaan

Je kent het vast wel. Op de eerste de beste zonnige dag zie je een oude man met een pilotenbril en een petje in een oldtimer met open dak over de weg rijden. Voor iedereen die voorbij gaat is het een leuk gezicht. Even terug naar die romantiek van toen, auto’s met karakter. Hedendaagse middenklasse auto’s hebben weinig stijl en klasse in vergelijking met vroeger. Want vroeger was alles mooier? Nee, dat niet. Maar de auto’s wel.

Oldtimer als statussymbool

Tegenwoordig wordt een oldtimer soms gezien als statussymbool, vanwege de hoge onderhoudskosten en brandstofkosten. Een oldtimer moet je je dus kunnen veroorloven. De onderhoudskosten en brandstofkosten wegen vaak niet op tegen de wegenbelasting die niet meer betaald hoeft te worden. Veel adellijke op prominente families (van vroeger) hebben vandaag de dag nog oldtimers in hun bezit. Een familiestuk.

Oldtimer evenementen

Kampeerterrein de Abbert in de buurt van Dronten vindt ook dat we de oldtimer niet moeten vergeten. Liefhebbers komen kijken naar de auto’s van toen. Oldtimerbezitters tonen vol trots hun oldtimer. Er wordt gereden, gepraat, gekampeerd, gegeten en gedronken. Verhalen over de oldtimer worden opgehaald en verteld door liefhebbers rond een kampvuur. Benieuwd geraakt? Lees hier alles over oldtimer evenementen.

Oldtimer ritten

In Nederland zijn vele ritten die je kunt rijden. Sommige zijn georganiseerd en sommige zijn op individueel niveau of met je groep. Leuk om je auto weer uit de garage te halen voor deze ritten. Je leert andere mensen kennen die dezelfde passie delen als jij. Je waant je even in jaren ‘60 en ‘70 wanneer je oldtimer over de landweggetjes kachelt. Even weg uit die moderne wereld. Even de rust opzoeken.

Oldtimer huren

Wil je weer even terug naar die nostalgische tijd? Wil je dat jaren 70 gevoel weer even voelen? Wellicht een idee om eens een oldtimer te huren en te gaan kamperen! Bij kampeerterrein de Abbert zijn er zo af en toe oldtimer evenementen! Bezit je zelf geen oldtimer, maar wil je wel graag deelnemen? Huur dan een oldtimer! Hoe mooi zou het zijn om een paar dagen door een oldtimer te rijden in Nederland?