De Shell Helix ultra 5w40 motorolie

De Shell Helix ultra 5w40 motorolie is een volsynthetische motorolie. Hierdoor is het Shells meest innovatieve en geavanceerde samenstelling: uitermate geschikt voor motoren die hoge prestaties moeten neerzetten. De geschikte keuze van een olie voor zo’n motoren is dan ook van het grootste belang.

Alleen het beste is goed genoeg!

De motoren van tegenwoordig hebben meer dan ooit nood aan een motorolie die meegaat met de eisen die voortdurend veranderen. Deze olie dient eveneens op een actievere manier zowel de prestaties van de motor als de levensduur ervan te gaan verhogen. Om aan deze hoge eisen te kunnen voldoen heeft Shell een nieuwe manier ontwikkeld en toegepast om oliën te produceren op synthetische basis met aardgas. Dit gebeurt met behulp van de gepatenteerde Shell Pure Plus Technology.

Het Shell Helix Ultra motorolie gamma telt heel wat hoogwaardige motoroliën die stuk voor stuk zijn samengesteld met de unieke Shell Pure Plus Technology. Het resultaat hiervan is een motorolie die actief bijdraagt aan het schoon houden van jouw motor. Deze Active Cleansing technologie heeft altijd al aan de basis gestaan van het Shell Helix gamma aan motoroliën. Met de unieke en geavanceerde Shell Pure Plus Technology presteert het product nog beter in het reinigen en beschermen van jouw motor. En deze functies zijn net zo belangrijk!

De voordelen van de Shell Helix ultra 5w40 motorolie

  • een uitmuntende bescherming tegen vuil en sludge: zo blijft jouw motor haast zo schoon als in het fabriek
  • een ongekende bescherming en reiniging, zelfs bij een uitzonderlijk lang onderhoudsinterval
  • deze Shell Helix Ultra 5w40 olie werd door tal van fabrikanten goedgekeurd die werken met motoren die hoge prestaties vereisen. Dit is bijvoorbeeld de enige motorolie door Ferrari wordt gebruikt.

Voor de meest complete informatie, de recentste innovaties en de gedetailleerde specificaties van deze 5w40 motorolie kan je altijd eens een kijkje nemen op de website van Shell zelf. Hier vind je heel wat informatie die je zeker kan gebruiken bij de keuze van de geschikte motorolie.