Wel of niet een heftruck keuring?

Heftruck keuring
Bijna alle bedrijven maken wel gebruik van een heftruck, ook wel bekend als vorkheftruck. De vorkheftruck wordt gebruikt voor het vervoer van goederen die in een pallet staan. De heftruck is dus bijna onmisbaar in elk magazijn. Het is dan natuurlijk belangrijk dat de heftruck voldoet aan de gestelde veiligheidseisen. Hier is een oplossing voor; de heftruck keuring. Lees verder en ontdek meer over deze keuring!

Is de heftruck keuring verplicht?

Dit is een vraag waar mensen verschillend op zullen antwoorden. De een zal namelijk zeggen dat het verplicht is, de ander zal zeggen van niet. In de Arbowet staat echter dat een bedrijf alle arbeidsmiddelen periodiek moet goedkeuren. Hieronder vallen natuurlijk ook de heftrucks.

Hoe herken je een voertuig dat gekeurd is?

Je herkent de keuring aan een ronde keuringssticker. In het midden staat een jaartal aangegeven en daaromheen zie je de maanden van het jaar staan. Op de sticker staat duidelijk aangegeven tot welke maand en welk jaar de heftruck aan de keuringsverplichtingen voldoet. De sticker wordt pas geplakt als de keuringsmeester alle onderdelen heeft nagekeken en heeft goedgekeurd.

Hoeveel kost een heftruck keuring?

Het laten keuren van je heftruck brengt kosten met zich mee. Je krijg hier natuurlijk ook weer iets voor terug en de kosten zijn te overzien. Tijdens de onderhoudsbeurt komt de keuring van de heftruck bijna automatisch aan bod.

Waarom is het laten keuren van je heftrucks zo belangrijk?

Een heftruck keuring brengt een stuk veiligheid met zich mee. Het is een betrouwbaar gevoel voor de werknemers die de heftruck besturen en de mensen in de directe omgeving. Tijdens het rijden met de heftruck gebeuren er soms onverwachte situaties. In zo’n geval is het belangrijk dat alle onderdelen van de heftruck werken.

Wil je je niet druk maken over een heftruck keuring? Kies er dan voor om een heftruck te leasen.