Handige tips voor een roadtrip met de auto door Scandinavië

Heb je er altijd al van gedroomd om de auto te pakken en lekker te toeren door prachtige landschappen? Dan is Scandinavië een echte aanrader. Steeds meer Nederlanders gaan op vakantie naar het hoge noorden. Kun jij nou ook niet wachten om vanuit je auto de magische fjorden bezichtigen? Of langs de idyllische landschappen met de bekende en karakteristiek geschilderde huisjes rijden? Spring niet meteen in de auto, maar ga goed voorbereid op reis. In deze blog lees je enkele handige tips voordat je begint aan jouw avontuur.

1. Houd rekening met gigantische prijsverschillen

Nederlanders weten vaak dat de prijzen in Scandinavië hoger liggen. Toch is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Zeker restaurants en supermarkten in Noorwegen zijn erg duur vergeleken bij ons. Vergeet dus vooral de portemonnee niet. Bovendien maak je je minder druk als je er goed op voorbereid bent. Zo kun je ontspannen genieten van de mooie landschappen. Geloof mij, het is de prijs dubbel en dwars waard.

2. Zorg voor eigen muziek in de auto

De afstanden kunnen enorm zijn in Scandinavië. Binnen korte tijd ga je veel kilometers maken. En wat is er fijner dan lekker te toeren door mooie berglandschappen? Precies, muziek! Alleen in Scandinavië is dit net iets ingewikkelder dan in Nederland. Het bereik is niet op alle plekken even goed. Zeker tussen de hoge Noorse bergen. Neem daarom vooral CD’s mee of verbind je smartphone met de radio in de auto.

3. Controleer de accu van de auto

Zeker in het noorden van Noorwegen liggen de temperaturen veel lager dan hier in Nederland. Wat je dan niet wil, is dat accu niet goed werkt. Zeker met deze lage temperaturen is het verstandig om de accu goed te controleren. Kom je tot de conclusie dat hij aan vervanging toe is? Op accushoponline.nl kun je accu’s kopen tegen zeer scherpe prijzen. Zo weet je zeker dat je niet stil komt te staan tijdens je reis.