Goedkoopste autoverzekering en uw reparatiekeuze

Bent u op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Houd dan ook rekening met de overige elementen die voor u van belang zijn, bijvoorbeeld de mogelijkheid tot vrije reparatiekeuze. 1. U kunt autoverzekeringen goed vergelijken met uw zorgverzekering. 2. U kunt kiezen voor een restitutiepolis (vrije reparatiekeuze) of een naturapolis (geen vrije reparatiekeuze). 3. U heeft meer vrijheid wanneer u kiest voor de vrije keuze. Maar de kans is groot dat u daar aan de andere kant een minder lage premie voor zal betalen. Maak wat dat betreft zelf een afweging, tussen de verschillende mogelijkheden.

Wat betekent vrije reparatiekeuze?

Vrije repartiekeuze staat voor de vrijheid om zelf te bepalen waar u uw auto laat repareren. Veel van de autoverzekeraars hebben afspraken gemaakt met een aantal schadeherstellers. Men doet dat om ervoor te zorgen dat er met vaste prijzen kan worden gewerkt. En er een korting kan worden bedongen. U heeft op de website van uw verzekeraar de mogelijkheid om na te gaan bij welke keten men is aangesloten. U kunt op basis daarvan betalen waar u uw auto dient te repareren. Indien u schade heeft en u de goedkoopste autoverzekering heeft afgesloten.

Wat heb ik aan vrije reparatiekeuze?

Het grote voordeel van vrije reparatiekeuze? Dat is natuurlijk de mogelijkheid om uw auto naar de garage te brengen waar u al jaren komt. Heeft u een goede band met een garagehouder in de buurt? Of weet u zeker dat uw auto in een bepaalde garage goed gerepareerd wordt? Kies dan voor de vrije reparatiekeuze. Maar houd er rekening mee dat u dan niet automatisch de laagste premie zal betalen. Aan de andere kant vinden veel mensen het niet direct van belang door wie hun auto gerepareerd wordt. Zoals men dat maar op een professionele manier doet. Uiteraard sluiten de verzekeraars zich aan bij bedrijven die uw auto goed kennen. Zodat ze de reparatie goed uit kunnen voeren.

Keuze of de goedkoopste autoverzekering

U kunt als het ware een keuze maken tussen de goedkoopste autoverzekering. Of de mogelijkheid om uw auto te laten repareren waar u wilt. Dat laatste is over het algemeen wat duurder, aangezien de verzekeraar zelf geen afspraken kan maken over de prijs. In bepaalde gevallen zal men u slechts een bepaald percentage van de kosten vergoeden. Dat wanneer u kiest voor een andere garage dan waar zij afspraken mee hebben. U heeft dan een vorm van vrije reparatiekeuze, al hangt daar wel een prijskaartje aan.