De geschiedenis van het merk met de stalen leeuw

Peugeot is een familienaam uit Frankrijk, die stamt uit de 15e eeuw. Tegenwoordig is de naam voornamelijk bekend door de auto’s, motors en scooters. Veel van de producten spelen een rol in het dagelijks leven van veel mensen, maar eigenlijk weten niet veel mensen waar Peugeot nou echt vandaan komt en wat de kenmerken ervan zijn. Hieronder wordt deze toch wel belangrijke informatie voor u op een rijtje gezet.

Geschiedenis van de Peugeot

De basis voor de auto’s van Peugeot is gelegd door Jean Pierre. Deze Fransman was geboren in 1734 en begon in 1810 op 76 jarige leeftijd samen met zijn broer een fabriek in de molen van de familie, waar staal werd geproduceerd en bewerkt. Na het krijgen van een brevet om te zagen brak een nieuw tijdperk aan voor de broers en het duurde dan ook niet lang voordat de bekende leeuw van Peugeot werd vastgelegd.

Intrede allereerste vervoersmiddelen Peugeot

De allereerste vervoersmiddelen van Peugeot maakte hun entree op de markt in 1885. Het allereerste automobiel werd in 1890 gebouwd en in 1891 kwam de grootschalige productie van de Peugeot voor het eerst op gang. Het aantal modellen wordt uitgebreid en de Peugeot maakt een entree in de autosport, waar ze nog lang groot in zullen blijven.

Nieuwe fabriek van Sochaux

In de nieuwe fabriek van Sochaux, die bij Montbéliard ligt, wordt sinds 1911 de productie van het merk met de stalen leeuw verder voortgezet. Van hieruit wordt ook de seriereeks van de Peugeot uitgebracht. De bekende drie cijfers verschijnen voor het eerst in 1929, namelijk de 201. Met het eerste cijfer wordt het segment aangegeven en met het laatste de generatie. Naast de ‘normale’ drie-cijferige uitvoeringen introduceert Peugeot in 2004 de 1007. Dit model is bijzonder dus moest het ook een bijzonder cijfer krijgen.

Heden en de toekomst van Peugeot

Tegenwoordig zijn de bekendste modellen voor auto’s de Peugeot 207 en 307. Deze kunt u overal zien rijden. Peugeot maakt gebruik van de nieuwste technieken om hun auto’s zo milieuvriendelijk te houden en past deze technieken voor zover het kan ook toe op de andere voertuigen als quads en scooters.