Elektrisch vervoer heeft de toekomst

Elektrisch vervoer
Groen en elektrisch vervoer heeft nu toch echt wel de toekomst. Steeds meer sectoren gaan over op duurzame alternatieven, allen gesteund door de overheid en subsidies hierbinnen. Daarnaast zien steeds meer consumenten de waarde in van een duurzame partner in welke dienst ze ook afnemen. Ook op het gebied van elektrisch vervoer met de auto zie je een opwaardse trend met als opinieleider en boegbeeld natuurlijk Elon Musk. Elektrische auto’s moeten echter opgeladen worden. Daar komen laadpalen bij kijken. De keuze tussen openbare laadpalen en eigen laadpaal is lastig, maar persoonlijk denk ik dat iedereen een laadpaal zou moeten hebben. Het is gewoonweg veel gemakkelijker en uiteindelijk goedkoper. Waar moet je op letten bij het kopen van een laadpaal?

Kies de juiste laadpaal voor elektrisch vervoer

De juiste laadpaal kiezen is super belangrijk, omdat dit je verzekert dat je altijd alle mogelijkheden van je laadpaal kunt benutten. Heeft je laadpaal bijvoorbeeld de mogelijkheid om snel op te laden? Dan moet je ook een laadpaal hebben die dergelijke mogelijkheden ondersteund. Koop je een laadpaal voor een bedrijven terrein, dan is een laadpaal met twee aansluitingen interessant en uiteraard relevant. Het hele idee achter een laadpaal of laadpunt is dat je er één kiest die bij jouw situatie past.

Openbare oplaadpalen tegenover een eigen laadpaal

Stel je voor dat je nog een oude benzine auto zou hebben. Hoe fijn zou je het dan vinden om niet meer langs die koude snelweg te hoeven staan, maar gewoon altijd voor je deur zou kunnen tanken. Datzelfde geldt voor het opladen van je elektrische auto, alleen kost dat veel meer.

Keuze is gemaakt toch?

Een eigen laadpaal is gewoon veel beter dan een openbare, dus maak de keuze en ga voor een eigen laadpaal. Zo kun je gemakkelijk aan huis ’tanken’ en hoef je dus nooit meer langs die koude, grillige snelweg te staan bij een openbaar laadpunt. Ook hoef je niet meer te vechten in jouw buurt om wie de laadpaal mag gaan gebruiken. Zeker wanneer het aantal elektrische auto’s in Nederland maar blijft groeien wordt een eigen laadpaal wel echt een must.