Directiechauffeur worden door de beste opleiding

Directiechauffeur
Een directiechauffeur, wat is dat nou eigenlijk voor een beroep? En wat kun je ermee? Er zijn in Nederland ongeveer 4000 directiechauffeurs aan het werk en de belangrijkste taak is het vervoeren van mensen. Dit klinkt nogal logisch als je het woord ‘chauffeur’ ziet. Toch is het beroep directiechauffeur anders dan een taxichauffeur. Een directiechauffeur onderscheidt zich met het behalen van speciale directiechauffeur certificaten. Een belangrijk certificaat hierbij is het CCV D1 certificaat.

Wil je jezelf nog meer ontwikkelen en verdiepen in het beroep directiechauffeur? Dan kun je er ook voor kiezen om een CCV D2 opleiding te volgen. Dit is een opleiding die veel raakvlakken heeft met een CCV D1 opleiding, maar je zult ook in aanraking komen met andere thema’s. Bij deze opleiding wordt verder ook nog veel meer ingegaan op het thema ‘veiligheid’. Hieronder vertel ik je meer over de twee verschillende certificaten.

Directiechauffeur vaardigheden

Een CCV D1 certificaat geeft je de mogelijkheid om te laten zien dat je over een aantal vaardigheden beschikt: rijvaardigheid, houding en serviceverlening. Deze vaardigheden zijn van groot belang voor het uitoefenen van het beroep directiechauffeur. Dit is een certificaat die niet wettelijk verplicht is, maar waarmee je wel meer waardering kan krijgen bij mensen die jou willen inschakelen als directiechauffeur. Met zo’n certificaat laat je namelijk zien wat je in huis hebt. Het certificaat is niet geldig voor één jaar, maar voor wel vijf jaar.

Kies je ervoor om zo’n certificaat te verlengen (wat in de meeste gevallen wel gebeurd), dan kun je applicatiedagen volgen. Je moet minimaal drie dagen een opleiding volgen die je vervolgens ook weer zult afsluiten met een examen. Wil je een CCV D1 certificaat ontvangen? Dan moet je een opleiding volgen bij een opleider die is gecertificeerd door het CBR (PDS Interseco). Vervolgens moet je twee examens afleggen (een theorie examen en een praktijkexamen). Om zo’n opleiding te volgen moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Verdiep je meer het beroep van directiechauffeur

En dan nog het CCV D2 certificaat. Zoals ik al eerder heb gezegd, is dit een vervolg op het CCV D1 certificaat. Goed om te weten is dat je voor het behalen van een CCV D2 certificaat al wel een CCV D1 certificaat moet halen. Waarschijnlijk klinkt dit ook bij jou al logisch in de oren, want je kan ook geen zwemdiploma C halen wanneer je A en B niet hebt gehaald, toch? Ook dit certificaat is 5 jaar geleden en kun je verlengen door het volgen van applicatiedagen. Opleiding directiechauffeur volgen? Ga dan eens naar de website van PDS Interseco, een opleider die is gecertificeerd is door het CBR.