De beste manier om op Schiphol te komen

Tegenwoordig wordt er meer gereisd dan ooit. We zijn welvarend en stoppen ons geld het liefst in reisjes naar mooie vakantielanden als Indonesië of de Verenigde Staten. En naar die landen wordt gevlogen. De auto is eigenlijk al lang geen vervoersmiddel meer om mee op vakantie te gaan; het vliegtuig is helemaal in. Ook in Nederland is dat het geval en dat is zeker te danken aan de enorme luchthaven die we hier hebben. Schiphol vervoert jaarlijks miljoenen passagiers, die van hieruit naar werkelijk overal ter wereld kunnen vliegen. Ontzettend spannend en leuk, maar vaak vergeten mensen bij het boeken van hun reis een klein detail: hoe kom je bij de luchthaven. Je wil niet te veel geld kwijt zijn, maar je wil wel je bagage comfortabel mee kunnen nemen. Wat is de beste optie?

Dat is in ieder geval niet de trein, die vaak tot enorme ergernissen kan leiden. Dagelijks rijden er tientallen treinen naar Schiphol, maar vaak genoeg hebben die flinke vertraging. Het zou ontzettend zonde zijn als je daardoor je vlucht mist en niet op vakantie kunt. Verder is de trein ook niet de meest comfortabele manier van reizen, zeker niet als je ook met bagage voor een of twee weken vakantie zit. Niet ideaal.

Daarom kiezen veel mensen ervoor om de auto te nemen naar Schiphol. Ze parkeren de auto daar (tegen heel veel geld), of ze laten zich wegbrengen door een bekende. Ook dat is geen ideale oplossing. Wanneer je vlucht heel vroeg op de morgen vertrekt, zijn veel mensen niet bereid om daarvoor hun bed uit te komen om jou weg te brengen naar de luchthaven. En als die ’s middags gaat zitten de meeste mensen op hun werk. Je kunt dus niet altijd rekenen op een lift van een bekende en je wil ook niet altijd om een gunst moeten vragen.

De taxi is dus het perfecte alternatief. Het is vaak goedkoper dan de trein als je de kosten deelt met je medereizigers en bovendien is het zeer comfortabel. De chauffeur helpt je met het inladen van de bagage en je wordt voor de juiste gate afgezet. De taxi combineert het beste van alle andere vervoersmiddelen naar Schiphol. Het is dan ook niet verrassend dat een centrale als Taxi Haarlem Schiphol zich heeft gespecialiseerd in deze ritten, maar ook andere centrales als bijvoorbeeld Taxi Haarlem goed verdienen aan deze ritten. Wanneer je naar Schiphol moet, is de taxi het beste vervoersmiddel.