Auto accu vervangen als hij er aan toe is?

Auto accu vervangen
Wanneer is de accu van mijn auto aan vervanging toe? De technische levensduur van een auto accu is vier tot vijf jaar. Vaak merk je aan de accu dat deze aan vervanging toe is. De auto krijgt steeds meer moeite met het vasthouden en het leveren van stroom. Het starten van de auto is het moment waarop dit grotendeels te bemerken valt. Wanneer het starten van de auto moeilijker wordt en de accu is meer dan 3 jaar oud, weet je dat deze hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe is.

Je auto accu vervangen

Het is verstandig om de auto accu alleen te vervangen als deze ook daadwerkelijk aan vervanging toe is. Het vervangen van de auto accu bij de jaarlijkse beurt is jammer van de kosten. Een accu kan namelijk meerdere jaren mee. Dit maakt het vervangen van de accu na ongeveer 4 jaar een verstandige keuze.

Herken een versleten auto accu

Waaraan herken je nu een versleten accu? Dit kunnen verschillende dingen zijn. Bij het starten van de auto geeft de accu altijd stroom af. Hierdoor krijgt de startmotor van de auto een extra impuls. Wanneer de accu zwak is, kan deze de extra impuls niet meer afgeven. De auto zal in dat geval niet of slecht starten. Als de auto accu helemaal leeg is, zal je dit gelijk aan de auto merken. De dashboard lampjes zullen niet meer branden en de auto zal geen geluid maken. Alle functies zoals de verlichting en geluidsinstallatie vallen in dit geval ook uit.

Een lege accu

Het kan ook zijn dat de auto niet start, omdat je de hele nacht je lampen aan hebt laten staan. De auto heeft dan de hele nacht stroom afgegeven en werkt dan niet meer. Je auto accu is in dat geval leeg. Laat je accu in zulke gevallen altijd controleren door de garage. Ook bij twijfel is het goed om de auto accu even te laten controleren. Safety first!