Artikel schrijven voorbeeld en goede opbouw

Hou je ervan om te schrijven, maar vind je het lastig om de artikelen op een goede manier op te bouwen? In dit Artikel Schrijven Voorbeeld gaan wij jou een beetje helpen.

Interessante artikelen schrijven en goed opbouwen

Door van tevoren na te denken over de manier waarop je het artikel op gaat bouwen, kun je jezelf voorzien van voldoende structuur. Artikel opbouw is belangrijk! Daardoor zal het een stuk gemakkelijker gaan. Zodra het geraamte van het artikel goed in je hoofd zit zal een artikel schrijven een stuk minder moeilijk zijn. Je kunt hierbij denken aan de juiste opbouw met een inleiding, een body en een conclusie, maar ook aan de manier waarop je lezers aan wilt gaan spreken.

Artikelen schrijven met een goede opbouw

Goede schrijvers die artikelen schrijven die ook daadwerkelijk gelezen worden starten met een interessante inleiding, komen vervolgens met hun argumenten of de informatie en sluiten af met een passende conclusie. Op die manier kun je een artikel schrijven dat in de inleiding lezers interesseert, in de body lezers overtuigt of informeert en in de conclusie aangeeft dat het eind van het artikel is bereikt. Zo is het een lezer duidelijk wat de bedoeling van het artikel is en is er sprake van een natuurlijke spanningsboog.

Artikel schrijven in de juiste stijl

Artikelen schrijven werkt daarnaast het best wanneer je goed weet wie je publiek is. En natuurlijk hoe je dat publiek het best kunt bereiken. Door rekening te houden met het kennisniveau dat je publiek heeft kun je ervoor zorgen dat de artikelen ook daadwerkelijk worden begrepen door de leesbaarheid en dat je een punt kunt maken. Goede schrijvers die artikelen schrijven en daarbij nadenken over de manier waarop hun publiek dat zal lezen weten de lezers aan zich te binden en helpen hun lezers daarmee een stap verder. Zo slaan de artikelen beter aan en dien je als het ware je publiek.
Bovendien kun je effectief een artikel schrijven door goed te letten op de manier waarop je het publiek aanspreekt. Zakelijke teksten dienen bijvoorbeeld een (vrij) formele stijl te kennen. Terwijl een artikel dat vooral jongeren aan dient te spreken het best in de ‘je’-vorm kan worden geschreven. Natuurlijk zonder teveel gebruik te maken van formele termen en uitdrukkingen. Artikelen schrijven is vooral een kwestie van ontdekken wie je publiek is. En op welke manier dat aangesproken dient te worden. Door te zorgen voor de juiste aansprekingsvorm zorg je ervoor dat je artikel als prettig zal worden ervaren.

Combineren en nalezen

Zodra je het artikel op de juiste manier hebt opgebouwd is het verstandig je artikel nog eens door te lezen. Tijdens het combineren van de verschillende facetten is het soms lastig om het overzicht goed te houden. Door je artikel nog een keer kritisch door te lezen kun je de verschillende onderdelen als het ware afvinken. Zo weet je zeker dat het artikel op een goede manier in elkaar zit. En goed aan zal komen bij je publiek. Je zal merken dat het publiek je inspanningen zal waarderen! Alles gereed? dan ga je het artikel plaatsen en genieten van alle voordelen die je er van hebt.
Heb je iets geleerd van dit Artikel schrijven voorbeeld? veel succes!